Proiecte aflate în evaluare - desfăşurare. Urmăreşte aici stadiul acestora!

CASTELUL DE APĂ DIN GRĂDINA PUBLICĂ VA FI RENOVAT ŞI REDAT SPAŢIULUI CULTURAL DIN CARE MERITĂ SĂ FACĂ PARTE. CITEŞTE AICI FILE DE ISTORIE DESPRE ACEST OBIECTIV ISTORIC ŞI TURISTIC DIN MUNICIPIUL BRĂILA! Realizarea Centrului Comunitar “Bunici și nepoți” din municipiul Brăila, pe strada Anghel Saligny la nr.17, este un proiect în valoare totală de 4.981.880, cu o durată de 19 luni și presupune renovarea clădirii aflată în Centrul Istoric al municipiului  Brăila.

Vorbim aici despre realizarea  unui centru comunitar  pentru a petrece timpul liber într-un mod constructiv, prin desfășurarea de  activități recreative de muzică, dans, pictură,  jocuri educative și IT de către adolescenți, școlari și preșcolari în special din comunitatea familiilor aflate în situații defavorizate din zonele învecinate (inclusiv a celor de etnie  romă).

Clădirea renovată  va fi dată în administrarea DAS și activitățile vor fi derulate de voluntari, membri ai comunității.

VEZI AICI LISTA CU PROIECTELE AFLATE ÎN EVALUARE

Lucrările constau în renovare și izolare termică,  racordare la rețeaua stradală de gaze naturale,  realizare instalații electrice, sanitare și termice noi,  reabilitarea  rețelelor exterioare de apă și canal,  realizarea unui spațiu în vederea  montării unui  lift. Se au în vedere dotări precum: mobilier, I.T și alte bunuri specifice activităților sociale vizate.

Serviciile sociale vizează atât adulții, cât și minorii. Pentru adulți vor fi servicii de formare profesională pentru lucrători în salubritate, curățenie și cultivare/îngrijire plante, mergându-se pe principiul ”te ajut să te ajuți singur”.

Pentru  adolescenți, școlari  și preșcolari se va realiza un program after school de îndrumare în efectuarea temelor și activități practice aplicative de muzică, dans , pictură,  jocuri  educative și I.T.

Activitățile de îndrumare, consiliere pentru adulți și cele pentru copii și adolescenți sunt derulate de voluntari  membri ai comunității, părinți, bunici, specialiști în diferite domenii, membri ai unor organizații neguvernamentale, reprezentanți ai autorităților locale.

 

Extinderea Centrului Multifuncțional în Lacu Dulce înseamnă puțin peste 636.000 lei și va dura 18 luni, după încheierea contractului de finanțare. Clădirea se construiește în vederea extinderii Centrului social existent precum și a activităților acestuia  pentru oferirea unor facilități și servicii pentru comunitatea familiilor aflate în situații  defavorizate din zonele învecinate (inclusiv a celor de etnie romă).

CITEŞTE AICI DETALII DESPRE PROIECTUL CE VIZEAZĂ EXTINDEREA CENTRULUI MULTIFUNCŢIONAL DIN LACU DULCE

Se realizează spații dotate cu destinația de spălătorie, oferire de  servicii de asistență medicală primară și de derulare a unui program after school. Clădirea renovată va fi dată în administrarea Direcției de Asistență Socială.

Lucrările de construcții și instalații vizează realizarea unei clădiri cu parter și mansardă, pe o suprafață construită de 63 mp. Proiectul a fost depus la data de 10.06.2013. Se au în vedere achiziții de mobilier pentru săli after-school, sală de activitate medicală primară, spălătorie și IT. De asemenea, se asigură servicii de consiliere și educare pentru igienă și sănătate, dar și pentru găsirea unui loc de muncă.

 

În vederea realizării mai multor locuințe sociale de calitate pentru categoriile defavorizate de populație din municipiul Brăila se are în vedere renovarea imobilului situat pe Str. Râmnicu Sărat nr. 115, prin realizarea a patru garsoniere, nouă apartamente cu o câte cameră, 12 apartamente cu câte două camere și două apartamente cu câte trei camere, cu băi și bucătării proprii. Proiectul se ridică la valoarea de 3,6 milioane de lei și, fiind depus la data de 9 septembrie 2013, se află în faza de evaluare tehnică și financiară.

Aceste spații beneficiază de izolare termică, racordare la rețeaua stradală de gaze naturale, de realizare de  instalații electrice, sanitare și termice noi, de reabilitare a rețelelor exterioare de apă și canal, de  reabilitare a aleii de acces, a spațiului verde, a trotuarului perimetral, a împrejmuirii și de amenajare a 18 parcări.

Renovarea imobilului situat în Str. Ancorei, în zona Falezei Dunării, la nr. 12 (P+1)  pentru asigurarea unor locuințe sociale de calitate, reprezintă, de asemenea, o prioritate pentru categoriile defavorizate din acea zonă. Proiectul ajunge la 3.274.917 lei și vizează lucrări de renovare, izolare termică, de  racordare la rețeaua stradală de gaze naturale, de  realizare a instalațiilor electrice, sanitare și termice noi, de reabilitare a rețelelor exterioare de apă și canal.

Proiectul a fost depus în data de 07.06.2013, a fost acceptat în etapa de conformitate administrativă și eligibilitate și este în etapa de evaluare tehnică și financiară.

CITEŞTE AICI ŞI ALTE ARTICOLE DE PE SITE-UL PRIMĂRIEI BRĂILA